Aportacions d’Esquerra Rubí al Pacte per a la recuperació social i econòmica de la ciutat de Rubí post COVID-19

Aquestes propostes tenen la voluntat de complementar la proposta del govern sense concretar la temporització perquè la concreció ha de formar part també de la negociació del document.

Tanmateix, aquesta primera versió pot estar complementada amb aportacions posteriors. Cada dia sorgeixen iniciatives arreu del territori que poden ser incorporades, així com necessitats i mancances que encara no s’han fet evidents.

A mesura que anem avançant en el desconfinament caldrà anar adaptant i actualitzant el document final que pugui sorgir del pacte.

És voluntat d’aquest grup municipal col·laborar amb el govern, els actors socials, culturals i la ciutadania en general per donar resposta a les necessitats i urgència d’avui i preparar-nos per sortir enfortits com a ciutat.

Que aquest pacte serveixi per definir una estratègia de ciutat que ens permeti afrontar els reptes de la següent dècada. Avui Rubí està mancada d’un projecte de ciutat a llarg termini i des d’Esquerra proposem que aquest pacte serveixi per incorporar les propostes dels diferents grups per aconseguir projectes estables i de llarg recorregut.

 

Aspectes generals del document presentat pel govern

Proposem elaborar un quadre de seguiment de cada acció:

 • Concretant la temporització.
 • Els responsables polítics i tècnics.
 • Els recursos humans i econòmics destinats.
 • Les mesures de seguiment.
 • Indicadors d’impacte.

 

Àmbits

 

Àmbit comerç

 • Que l’Ajuntament es faci càrrec de la despesa d’EPIS necessaris, per tal de posar en funcionament el comerç de la ciutat. Després de no facturar durant un mes i mig, els comerciants no es poden permetre  assumir l’import de més factures.(Gels, mascaretes, guants, cartelleria informativa….).
 • Finançar  iniciatives de transformació digital al comerç de Rubí.

 

Sostenibilitat

 • Fer un estudi sobre els espais naturals forestals, agrícoles o enjardinats de la ciutat que constitueixen el sistema verd i estudiar la infraestructura ecològica del municipi per dissenyar-lo globalment sobre la base dels beneficis ambientals i socials que proporcionen els espais naturals i les zones verdes que es troben inserides en la trama urbana, tan freqüentats durant aquests dies de confinament.
 • Incrementar la presència d’arbres i arbusts en els espais verds de la ciutat per aconseguir una massa vegetal més densa i madura, que millori els serveis ambientals de la vegetació urbana.
 • Fer jardins de temporada en places urbanes incrementant o dotant de vegetació i mobiliari l’espai públic urbà a la primavera i a l’estiu, apropant als més desfavorits i depenents per aquesta crisi sanitària, la gent gran, uns espais agradables per la socialització posterior al període de confinament.

 

Mobilitat

És el moment per replantejar models de mobilitat i per avançar cap a mesures que permetin construir un model de mobilitat més sostenible, més respectuós amb l’entorn i que posi les persones i els vianants al centre.

 • Introduir de forma temporal carrils bici a les principals avingudes de la ciutat i reduir la velocitat dels vehicles a 20 km/h perquè puguin circular bicicletes amb seguretat per la calçada en aquelles vies.
 • Accelerar l’aplicació de les  actuacions descrites i propostes tècniques de la fase A, dotada amb 671.100 €, del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible aprovat el 22 de maig de 2019, i adaptar els treballs per tenir en compte les noves realitats i refermar l’aposta per una mobilitat activa i saludable.

 

Educació

 • Redacció del Projecte educatiu de ciutat tenint com a base les noves propostes de la Reforma Horària, adaptant-nos a les noves necessitats de teletreball i espais eductius pels infants i joves.
 • Facilitar que entitats i empreses rubinenques puguin organitzar els casals d’estiu. Treure lots diferents per facilitar que les empreses relacionades amb activitats formatives de Rubí (dansa, teatre, esport, suport….) puguin encarregar-se de diferents casals, possibilitant casals temàtics, si s’escau.
 • Prioritzar aquesta proposta: Subvenció especial a les AMPAs de centres de màxima complexitat i entorns vulnerables.

 

Cultura

Elaborar el Projecte cultural de ciutat comptant amb les entitats culturals i empreses culturals de la ciutat.

 • Durant els propers anys potenciar els actes de petit i mitjà format vers els de gran format.

 

 Esport

Aquests mesos de sedentarisme ens han fet veure a moltes famílies la importància de l’esport base. L’esport com a eina bàsica de socialització, salut i transmissió de valors ha de tenir una resposta urgent a les necessitats actuals de manca d’instal·lacions per l’esport base.

 • En el marc del projecte educatiu d’entorn i dins del nou marc de la reforma horària, organitzar activitats esportives entre setmana pels diferents centres educatius que permetin la interrelació entre alumnes de diferents centres de la ciutat, on tothom hi pugui participar.

 

Plantilla i organització municipal

 • Elaborar un pla de formació sobre teletreball, eines i processos.
 • Fer un estudi sobre les possibilitats de teletreball de la plantilla municipal.

 

Habitatge

 • Pla de xoc per a les persones que no poden pagar els lloguers amb ajudes directes al lloguer. (Aquesta mesura està contemplada a llarg termini.

Línia específica d’ajuts per al pagament del lloguer i l’hipoteca per a casos de persones que hagin vist disminuïts els seus ingressos durant l’estat d’emergència, i bé no els hagin recuperat, bé hagin contret un deute que no poden fer front.)

Enviar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca